Så här försäkrar du din motorcykel

När det gäller något så dyrt som en motorcykel så är det bäst att se till att den är försäkrad på ett korrekt sätt. Du vill absolut inte hamna i ett läge där du inte är täckt av en försäkring. Det är helt enkelt inte värt det. Dessutom så måste den vara grundförsäkrad för att du ens ska få köra den. Med andra ord – se till att du aldrig kör oförsäkrad. Det är omöjligt att veta när olyckan kommer att vara framme. Att betala försäkringen är en liten summa för att sedan kunna känna sig trygg. Nedanför kan du läsa lite mer om vad som kan vara bra att tänka på när man ska försäkra sin motorcykel.

Räkna med försäkringen som kostnad för din MC

Det är ibland lätt att slänga sig in på exempelvis Blocket.se och klicka sig runt bland hojar. Då kan det vara så att man tänker att ”den där har jag ju råd med”. Det har jag gjort mig skyldig till massvis av gånger. Det man måste tänka på är att man ju också måste betala försäkringen. Innan du skenar iväg och funderar på om du kan skrapa ihop just så pass för att kunna köpa en viss MC, tänk också att du måste lägga in försäkringen i den ekvationen. Det är lätt hänt att inte göra det. Det är ju aldrig roligt att ha köpt något man egentligen inte har råd med.  

Hitta din försäkring online

Det bästa sättet för dig att hitta en riktigt bra försäkring till din MC är genom att använda internet. Det är med hjälp av internet jag har försäkrat mina två senaste hojar. Du kan lätt hitta all information du kan tänkas behöva. Det är ju det som är så vackert med att vara kund – alla företag vill ju att du ska bli just deras kund! Det betyder att det är lätt att hitta information. Det är hård konkurrens bland försäkringsbolagen. Du kan utnyttja det och hitta ett riktigt schysst erbjudande.

Vad är en bra försäkring?

Det är svårt att säga vad en bra försäkring är, eftersom det beror på vad du behöver och hur mycket pengar du vill lägga. Något du gärna får hålla ett extra öga öppet efter är att det ska finnas en skadejour dygnet runt. Det är förstås inte ett måste, men jag tycker i alla fall att det är oerhört skönt att veta att jag kan ringa mitt försäkringsbolag oavsett tid på dygnet. Man vet ju aldrig när olyckan är framme och man behöver hjälp. En annan sak som är bra att ha på försäkringen är en bra försäkring på själva motorcykeln vid krock. Till exempel så har jag på min försäkring det så att jag inte behöver betala någon vagnskadesjälvrisk om jag skulle krocka med ett djur. Eftersom att jag har ABS-bromsar på min nya hoj får jag dessutom 15 % rabatt. Det är ju så att försäkringsbolagen vill undvika skador och de belönar dig som har bra säkerhetsutrustning på din MC.