Tips när man ska köpa motorcykel

hoj3Att köpa en motorcykel är ett jättestort köp. Ofta behöver man lägga väldigt mycket pengar på köpet och just därför är det så klart extra viktigt att veta vad man gör. Det finns många aspekter att ta hänsyn till innan du köper din motorcykel. Av förklarliga skäl vill du ha så mycket motorcykel som möjligt för pengarna. Men hur gör man då för att få just det? Det första steget är att kolla runt på marknaden. Det är först då du kan bestämma dig för om du ska köpa begagnat eller nytt. Det är också ett bra sätt att få lite koll på vad det egentligen är som finns tillgängligt och vad en viss typ av motorcykel ligger på för prisnivå.

Begagnat eller nytt?

hoj2Det brukar vara rätt stor skillnad mellan begagnade och nya motorcyklar. På det sättet är det väldigt likt att köpa en ny bil. Att köpa en ny motorcykel är en skön känsla. Då vet du att ingen annan har kört den tidigare och att den verkligen ska fungera smärtfritt. Det är en sorts garanti mot bekymmer. Det brukar ju också ingå en riktig garanti när du köper en nytillverkad motorcykel. Dock måste jag tillägga att det är en garanti du minst sagt betalar för.

Prisskillnaden mellan en begagnad och en nytillverkad motorcykel är verkligen jättestor. Du får helt enkelt sätta dig ned och fundera över vad det är du vill ha. Det är till största delen en kostnadsfråga. Ifall du vill köpa en helt ny och dyrare motorcykel, eller en begagnad och kunna komma ned en del i pris. Generellt sett är jag mer för att köpa begagnat. Då ska jag dock tillägga att jag tycker det är väldigt kul att hålla på och greja med mina motorcyklar. Jag gillar tanken på att behöva meka en del med dem. Av den anledningen brukar jag köpa begagnat. Ifall du inte tycker om att meka tycker jag du ska köpa en ny eller alternativt en väldigt fräsch begagnad motorcykel.

Dyrt eller billigt?

En fråga många har är om man ska köpa en billig eller dyr motorcykel. Det är en fråga som är svår att svara på så här på rak arm. Målet ska alltid vara att få så mycket motorcykel som möjligt för pengarna. Generellt är det viktigt att satsa på bra märken som man vet håller i längden.

Så går du tillväga för att köpa en ny motorcykel

Det är inte direkt jättekrångligt att köpa en ny motorcykel om du väljer att köpa den från en affär. Du vänder dig helt enkelt till din närmsta motorcykelhandlare. Något som är riktigt schysst är att du kan använda internet för att hitta det du söker efter. Om du åker till din lokala motorcykelhandlare kanske det bara finns några få motorcyklar där. Du vill så klart ha just den motorcykeln du är sugen på. Du kan använda internet för att kolla runt bland olika handlare för att hitta den där motorcykeln som verkligen känns rätt. Välj inte MC för fort!

Så köper du bäst en begagnad motorcykel

När du köper begagnat finns det massvis att tänka på. Det finns många sidor på nätet du kan använda för att hitta den bästa dealen. Ett exempel är Blocket, som nog är den vanligaste sidan att använda. Jag själv går in lite då och då för att kolla av om det finns några schyssta erbjudanden på MC. Se till att kolla att motorcykeln är i bra skick, speciellt motorn. Om du inte har kunskaperna för att göra det på rätt sätt så be någon som är duktig på det att följa med.

En annan viktig regel är att aldrig någonsin betala någon något innan alla papper är påskrivna och du har fått motorcykeln. Det finns de som försöker svindla på nätet, så gör aldrig någon överföring av pengar innan du vet att du har fått din nya motorcykel. Annars fungerar det i stort sett väldigt smärtfritt att handla begagnat via internet. Det är ett superbra sätt att få mycket motorcykel för pengarna.