Touringmotorcyklar

När man ska köra långt är det bra med en touringmotorcykel. Det finns inget som kan slå bekvämligheten i en touring. Just nu har jag ingen touring, men jag har haft turen att ha en. Den är verkligen perfekt för att slänga sig iväg och bara köra på. Det går att ta sig långt innan man blir helt slut. En gång åkte jag touringmotorcykel genom hela Sverige och fortsatte sedan hela vägen till ned Italien. Självklart delade jag ju upp resan! Men oavsett så är det en lång bit att köra om man inte har en bekväm MC. Jag är faktiskt sugen på att köpa en igen för att kunna göra en liknande resa. Vi får väl se hur det blir med den saken.

BMW

Ett märke som gör touringmotorcyklar är BMW. En del tycker bättre om amerikanska märken och i grund och botten gör även jag det. Det är dock riktigt mycket motorcykel för pengarna med BMW. Det gäller speciellt när det kommer till just touringmotorcyklar. En modell som jag tycker är schysst från BMW är K1600GT. Just den modellen har en sexcylindrig motor på 1600 kubik. Den ger ifrån sig ett minst sagt skönt ljud. Det låter en del, men inte riktigt som på en klassisk amerikansk hoj. Istället låter den mer kontrollerat och ”lent”. Motorljudet är riktigt underbart. Jag hade turen att få provköra just en K1600GT och därför är det nog inte så konstigt att jag tycker om just den modellen så mycket.

Indian

Det här är ett motorcykelmärke som vet hur man konkurrerar med självaste Harley Davidson. Kanske inte på exakt alla fronter dock. När det kommer till just touringmotorcyklar är de dock väldigt vassa. Deras nya Indian Springfield är ett underverk. Den har en motor på 1811 kubik, en Tunderstroke V-twin. Det finns en hel del kraft i motorn och du kan dra iväg ordentligt om du skulle känna för det. En till motorcykel på min önskelista, med andra ord.

Honda

Det går inte att räkna bort de asiatiska märkena inom motorcykelbranschen, de vet vad de håller på med. Det har bara blivit så att jag tycker bäst om klassiska amerikanska bågar. Det är svårt att säga varför, men jag tror det har rätt mycket med nostalgi att göra. Det känns som att Hondas bågar inte alltid heller har samma karaktär som sina amerikanska konkurrenter. En motorcykel som är riktigt bra men som är just lite tråkig är Honda CTX1300. Den går som tåget och krånglar nästan aldrig. Ändå känns den faktiskt lite trist. Fast det är ju faktiskt en smakfråga och självklart finns det de som tycker att den är riktigt snygg.

Köpa touring online

Det bästa sättet för att hitta en touring-MC du har råd med är att gå ut på internet. Där kan du hitta massvis av touringmotorcyklar. Det spelar ingen roll om du är ute efter en begagnad eller ny. På nätet kan du se alla märken och modeller. Det är lätt att bli inspirerad. Det farliga med att leta efter MC på internet är att man blir så sugen på att köpa så många! MC är ju inte direkt gratis så det kan minst sagt vara svårt att göra.